Live voor al uw vragen

Projecten

Vertel verder...

Een stratenmaker of straatmaker is een vakman die straten, sierbestrating in tuinen aanlegt en kennis heeft van alles wat met bestrating te maken heeft. Deze stratenmaker weet en hoe je een goede, vlakke ondergrond moet maken. Hij weet welke soorten bestrating en stenen er allemaal zijn, en op welk soort ondergrond er gewerkt kan worden.

De bestrating of sierbestrating die de stratenmaker neerlegt, komt op een zand ondergrond te liggen. Deze ondergrond wordt eerst compacter gemaakt door middel van een trilmachine. Er zijn verschillende soorten zand waarmee de stratenmaker kan werken. Als de stratenmaker de grond niet heeft afgetrild, is de kans groot dat de bestrating na het leggen snel verzakt.

Stratenmaker zijn is een lichamelijk  beroep. Er komen steeds meer machines op de markt om het werk voor de stratenmaker te verlichten, maar dat komt de kwaliteit helaas niet ten goede. De stratenmaker geeft elke steen een tik na waardoor de steen of tegel stevig in het zand komen te liggen. De machines die het van de stratenmaker "overnemen" doen dit niet waardoor er helaas sneller verzakkingen of kieren tussen het werk komen. Hierdoor is de ambachtelijke stratenmaker eigenlijk onmisbaar.

Er zijn erg veel soorten bestrating. Dit komt door een divers aanbod van stenen en tegels die door de eeuwen heen zijn uitgevonden. Deze worden allemaal op hun eigen manier gelegd en hebben verschillende aanpak nodig. De stratenmaker heeft hiervoor geleerd. Er zijn verschillende manieren waarop de stratenmaker de stenen en tegels neerlegt. Dit noemen we verbanden. Een van de bekendste verbanden is bijvoorbeeld het "vissengraatje"

Een stratenmaker heeft bijna altijd zijn eigen gereedschap beschikbaar. Dit omdat persoonlijke spullen nu eenmaal het lekkerste werken. De spullen die een stratenmaker  heeft zijn : potlood, laser-waterpaselement,  knielappen, straathamer, stootijzer,  moker, draad,  meetband, krijt, waterpas, trilplaat, knipper en een afrij plank.

Stratenmakers zijn zowel particulier als in de wegenbouw te vinden. Bestratingsbedrijf Tock richt

 

Wat Bestratingsbedrijf Abbenes onder andere doet:

 

* Beplanting

* Sierbestrating

* Reparatie bestrating

* Tuin renovatie

* Aanleg nieuwe tuin

* Koud asfalt reparatie

* Herbestrating

* Snoeiwerk

* Hekwerk / schuttingen plaatsen

* Bomen rooien

* Graszoden leggen

* Levering van materialen

* Advies geven

* Afgraaf werkzaamheden

* Tuin ruimen

* Hoveniers werkzaamheden

* Hogedrukreiniging van bestrating

* Tuinonderhoud

* Blokhutten Plaatsen

* Grondwerk